Monavin - legendás történelmi borok kereskedése


Kasnyik pincészet Kasnyik borok

Filozófia „Filozófia”
Fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt megpróbáljuk a kürti termőhely valós értékét, egyediségét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Borvidék „Borvidék”
Kürt a dél szlovákiai borvidék legmelegebb és napfényben leggazdagabb része,a mintegy 300, ha szőlőterület enyhén dél - délnyugati fekvésű hegyei, előnyös talaj és időjárási feltételei kivételes és egyedi jelleget kölcsönöznek a kürti boroknak. A termőföld felső rétege vályogtalaj, alatta agyagos löszréteg, mészkő erek és homokkő, magas mésztartalmú, erősen lúgos és ásványokban gazdag rétegek, amelyeknek köszönhetően a kürti borok magas sav- és ásványtartalommal rendelkeznek és hosszan érlelhetők.Pincészetünk „Pincészetünk”
Pincészetünk megalapítását nagyon nehéz volna datálni hisz beleszületve a szőlőtermesztés és borkészítés csodálatos világába gyermekkorunktól folyamatosan foglalatoskodtunk a családi birtok körül.
2005 -ben érlelődött meg a gondolat hogy az első szárnynyitogatások után borainkat palackba zárva kínáljuk a borfogyasztók felé.
Pincészetünket kis birtokunkat lépésről lépésre építettük és folyamatosan építgetjük. Jelen pillanatban 2,7 ha szőlőterületen gazdálkodunk a család hathatós segítségével megpróbáljuk megtermelni a csúcsminőségű szőlőt megalkotni a bort ami tökéletesen tükrözi számunkra vissza a kürti terroir tág de tiszta fogalmát.
„Kézművesség”
Számunkra a kézművesség annyit jelent, hogy maximálisan odafigyelve a Kürti szőlőhegy természeti adottságaira, törekedve a természet egyensúlyának maximális fenntartására a lehető legkevesebb külső behatással műveljük ültetvényeinket és termeljük szőlőinket. Kézműves boraink készítésekor alapvetően a természetes élesztőkre hagyatkozva mindennemű egyéb segédanyag igénybevétele nélkül szigorú terméskorlátozás mellett többségében fahordókban erjesztve és érlelve készítsük borainkat, amik törekvéseink szerint magukba zárják a fajtát a terroirt és a borász üzenetét.


Kóstolási lehetőség „Kóstolási lehetőség”
Előzetes egyeztetés alapján 2-10 fős csoportok számára kínálunk kóstolási lehetőséget melyen belül családias hangulatban ismerkedhet meg borainkkal, filozófiánkkal, pincészetünkkel.Kasnyik Gábor Kasnyik Tamás Kasnyik Gábor
és
Kasnyik Tamás
Irány a weboldal
Pincészetek
az Ön kosara üres
Nincs még vélemény erről a termékről