Monavin - legendás történelmi borok kereskedése


Nyári Ödön pincészet Nyári Ödön borok

Ház A 0,4 ha területű szőlő a romos kis épülettel 1978-ban került a Nyári család birtokába. Idősebb Nyári Ödön először saját és családja örömére kezdett a borral foglalkozni.

Egyre jobban „összenőtt” a heggyel, végül meghatározó egyéniségévé vált. Az ő szenvedélye ragadt át fiára, a jelenlegi tulajdonosra is. Az épület felújításához 1994-ben kezdtek, a hagyományos népi építészeti stílus megőrzésével. A tájba illő ház és pince 1999-ben elnyerte a „Balaton-felvidék legszebb pincéje” címet.
Kóstoló Balaton-felvidék nyugati végén fekszik a 415 m magas tanúhegy, a bazaltkupolás Szent György-hegy, melynek vulkanikus lejtőin termeli kiváló fehérborait Nyári Ödön és lánya Emese a mára 7,5 hektárra bővült szőlőterületen. A pince folyamatos fejlesztésének eredményeképp mára már a XXI. századnak megfelelő feldolgozást sikerül megvalósítani. A reduktív eljárással készített bor megőrzi frissességét, gyümölcsös illatát és zamatát. Az új pinceág megépültével lehetőség nyílt a hordós erjesztésre, ill. hordós, palackos érlelésre is.Ödönsor


Nyári ÖdönNyári Ödön

Irány a weboldal
Pincészetek
az Ön kosara üres
Nincs még vélemény erről a termékről